Ostalo

Drvene igračke

U sedam godina roditeljstva moja djeca su dobila jako puno igračaka na poklon. Vjerujem da većina kućanstava s djecom ima previše igračaka, manje ili više kvalitetnih, a na većini se skuplja prašina jer djeca danas zaista imaju previše toga i nekako s vremenom zapostave sve te igračke jer se pogube u količini.

Kad bih sama kupovala igračke svojoj djeci uvijek sam razmišljala o tome kako će ta igračka utjecati na njihov razvoj, što korisno možemo dobiti od igračke i koliko je ustvari kvalitetna.  Smatram da je jako važno s čim se naša djeca igraju budući da od najranije dobi razvijaju maštu i kreativnost. Upravo drvene igračke kod djece najbolje potiču maštovitost i razvijaju motoričke sposobnosti.

Drvene igračke su sigurnije i kvalitetnije, mogu dugo trajati i prenositi se s djeteta na dijete. Sve naše drvene igračke izrađene su od kvalitetnog hrvatskog drveta i premazane netoksičnim bojama sigurnim za našu djecu. To mi je, kao jednoj mami, bio prioritet pri odabiru proizvođača čije ću igračke zastupati i nuditi drugim roditeljima.

Istina, drvene igračke ne hodaju, ne govore kao neke druge moderne, uglavnom plastične igračke, ali upravo iz tog razloga dijete će upotrijebiti svoju maštu, ponekad uz poticaj roditelja, i svojim rukama upravljati njima. Na taj način, igra postaje ovisna o individualnosti samog djeteta, a drvena igračka kroz takvu igru može jako dugo zadržati pozornost djeteta.

Drvene igračke razvijaju motoriku djeteta, logično i kreativno razmišljanje. Isto tako, potiču dijete na samostalno razmišljanje i rješavanje problema, a ta vještina će im sigurno dobro doći u životu.

U potrazi za kvalitetnim drvenim igračkama i ostalim originalnim proizvodima izrađenim od prirodnih materijala nisam morala ići daleko. Unutar granica Lijepe naše upoznala sam vrijedne i kreativne domaće proizvođača koji svojim rukama i s puno pažnje izrađuju prekrasne, kvalitetne igračke. Naša Ideja je bila da stvorimo jednu malu fantastičnu zajednicu pozitivnih i kreativnih pojedinaca koji će svojim prekrasnim, drugačijim proizvodima uljepšati svijet djeci, a samim tim i njihovim roditeljima. Nadam se da ćemo uspjeti. O tome ćete vi odlučiti. 😊