Ostalo

Lutke, neodoljivi podsjetnik na djetinjstvo

U ovom blogu ću vam malo pisati o tome što to mi još imamo na našem Samo MALO web shopu osim drvenih igračaka. Budući da zaista imamo puno stvari, sada ću vam predstaviti naše lutke.

Ah, lutke, neodoljivi podsjetnik na djetinjstvo koje se nikako ne bi moglo tako nazvati da ga nisu obilježile beskonačne igre sa lutkama, briga o njima, uspavljivanja, šetnje, čajanke i ostale zabavne stvari koje dijete može raditi samo sa svojom najboljom prijateljicom lutkom😊. Obožavala sam sve vrste lutkica kad sam bila mala, ali da su waldorfske lutke postojale tada sigurna sam da bi mi bile najdraže i da se nikako ne bih odvajala od njih.

Tako su posebne i lijepe, to su lutke u pravom smislu te riječi. Kad sam prvi put vidjela ove lutkice bila je to ljubav na prvi pogled, poželjela sam odmah sebi kupiti jednu.😊Ono što ih čini drugačijima od ostalih lutaka jest to što su u potpunosti izrađene od prirodnih mekanih materijala, pamuka i vune. Još jedna genijalna stvar, punjene su češljanom vunom, a znamo da vuna zadržava toplinu, pa lutka upija tjelesnu toplinu onog tko je nosi u naručju. Zamislite koliko je divno probuditi se pokraj mekane i tople lutkice, koliko divan osjećaj sigurnosti to pruža djetetu. 

Osim što estetski izgledaju prekrasno, waldorfske lutke svojom mekoćom i toplinom djeluju umirujuće na dijete. Naše lutke naprosto pozivaju na igru i doprinose razvoju svih djetetovih osjetila i mašte.

Osim waldorfskih lutaka imamo i heklance. Toliko su mekani i posebni. Izrađeni od pamučnog konca sa silikonskim antialergijskim i antibakterijskim punjenjem. Sve najbolje za našu djecu 😊.

To su takozvane amigurumi igračke, u zadnje vrijeme prilično popularne. A znamo i zašto, naprosto su neodoljivi suputnik djeci u svakodnevnoj igri. Imamo heklance u obliku žirafica, hobotnica, psića, snjegovića, zekoslava i lutkica, a bit će još puno različitih oblika.

Zanimljivo je da se amigurumi hobotnice koriste prilikom oporavka nedonoščadi. Pokazalo se da umiruju male bebe prerano rođene i zato ih bolničko osoblje stavlja u inkubator kad roditelji nisu tu. Smiruju bebu i njeno disanje jer ih krakovi od hobotnice podsjećaju na pupčanu vrpcu. Ma amigurumiji su čudo😊